FAQ - Vanliga Frågor & Svar

SEO | Sökmotoroptimering

SEO står för Search Engine Optimization (sökmotoroptimering) och är processen att förbättra synligheten och rankningen av en webbplats i sökmotorernas organiska (icke-betalda) sökresultat.

Genom att optimera din webbplats för sökmotorer kan du öka din synlighet online, locka fler besökare och öka chanserna att konvertera besökare till kunder. En högre placering i sökresultaten ökar också trovärdigheten för din webbplats och varumärke.

Vår SEO-byrå kan hjälpa ditt företag att optimera din webbplats för sökmotorer genom att utföra omfattande nyckelordsanalys, förbättra webbplatsens tekniska struktur, skapa kvalitetsinnehåll och bygga relevanta länkar. Vi kan också hantera din Google Ads-kampanj för att maximera din synlighet och avkastning.

Tidslinjen för att se resultat av SEO-åtgärder kan variera beroende på flera faktorer, inklusive konkurrensen inom din bransch, nuvarande tillståndet för din webbplats och hur aggressivt SEO-arbetet genomförs. Vanligtvis kan det ta några månader innan du ser betydande förbättringar, men det är viktigt att fortsätta arbeta med SEO-kampanjer för långsiktiga resultat.

Kostnaden för att anlita vår SEO-byrå beror på flera faktorer, inklusive omfattningen av arbetet, konkurrensen inom din bransch och dina specifika mål och behov. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation så kan vi diskutera dina krav och ge dig en skräddarsydd offert. Eller så kan du enkelt ladda ner vår prislista här!

För att komma igång med vår SEO , kontakta oss genom kontaktformuläret eller telefon. Vi kommer att börja med en noggrann analys av din webbplats och dina mål för att skapa en skräddarsydd strategi som passar dina behov och budget.

Så klart! En stor nyckel när det kommer till Google och något som är vår spetskompetens är att välja rätt strategi & sökord. Att hitta vägar och lösningar där just ditt företag kan konkurrera och vara ett relevant alternativ för den som letar leverantörer av produkter eller tjänster.

On-page optimering är det vi gör på din hemsida. För att Google ska tycka att din hemsida är relevant på dom sökord som är viktiga för ditt företag så bygger vi landningsidor på din hemsida som Google gillar. Vi tittar även på hela din hemsida så det finns material och text om dina sökord. En annan viktig del är att hemsidan har en bra struktur och så besökaren naturligt kan navigera sig runt på din sida.

Off-page SEO är det som kallas för länkkraft. Google gillar nämligen att andra hemsidor har skrivit några rader om dig och länkat till dig. Då uppfattar Google din sida som populär.

SEO | Tekniska frågor & Svar

Teknisk SEO handlar om att optimera en webbplats för att göra den mer lättläst och indexeras av sökmotorer. Det innebär att hantera tekniska aspekter av webbplatsens struktur, prestanda och kod för att förbättra dess synlighet i sökresultaten.

Fråga: Vilka är några grundläggande tekniska SEO-aspekter som jag bör fokusera på? Svar: Några grundläggande tekniska SEO-aspekter inkluderar snabb laddningstid för sidor, responsiv design för mobila enheter, användning av rätt HTML-tags för strukturering av innehåll, korrekt användning av robots.txt och sitemap.xml-filer, samt hantering av URL-strukturer för att vara läsbara och meningsfulla för både användare och sökmotorer.

Sidhastighet hänvisar till tiden det tar för en webbsida att ladda helt. Det är viktigt för SEO eftersom snabbare laddningstider ger en bättre användarupplevelse och kan leda till högre placeringar i sökresultaten. Långa laddningstider kan resultera i en högre avvisningsfrekvens och lägre rankning i sökresultaten.

Canonical-taggar används för att informera sökmotorer om vilken version av en webbsida som ska betraktas som den “ursprungliga” versionen när det finns flera kopior av samma innehåll tillgängligt på olika URL:er. Detta hjälper till att undvika duplicerat innehåll och kan förbättra webbplatsens SEO genom att konsolidera länkkraft till den valda kanoniska versionen.

En XML-sitemap är en fil som innehåller en lista över alla webbsidor på en webbplats. Det hjälper sökmotorer att indexera och förstå strukturen på webbplatsen mer effektivt. Genom att tillhandahålla en sitemap kan du se till att alla dina sidor blir upptäckta och indexerade av sökmotorer.

Off-page SEO är det som kallas för länkkraft. Google gillar nämligen att andra hemsidor har skrivit några rader om dig och länkat till dig. Då uppfattar Google din sida som populär.

 Strukturerade data, även kallad schema markup, ger mer detaljerad information till sökmotorer om innehållet på en webbsida. Det kan förbättra hur ditt innehåll visas i sökresultaten genom att inkludera rikliga resultat som recensioner, betyg, evenemangsuppgifter och mycket mer. Genom att implementera strukturerad data kan du öka chanserna att din webbplats visas med rika resultat i sökresultaten, vilket kan öka klickfrekvensen och förbättra din SEO.

SEM | GOOGLE ADS

Google Ads är en annonseringsplattform som tillhandahålls av Google där företag kan skapa annonser som visas i Googles sökresultat och på andra platser på nätet. Det är en form av betald marknadsföring där företag betalar för att deras annonser visas för användare som söker efter specifika sökord eller som besöker webbplatser relevanta för deras verksamhet.

Google Ads kan ge omedelbara resultat genom att öka exponeringen för ditt företag och locka potentiella kunder till din webbplats. Det ger också möjlighet att nå ut till en mycket riktad publik baserat på sökord, plats och andra demografiska faktorer, vilket kan öka konverteringsgraden och ge en hög avkastning på investeringen (ROI).

Effektiviteten av din Google Ads-kampanj kan mätas genom olika nyckelindikatorer såsom klickfrekvens (CTR), konverteringsgrad, kostnad per klick (CPC) och avkastning på investeringen (ROI). Vi kan analysera dessa data och ge dig insikter och rekommendationer för att optimera din kampanj och maximera dess effektivitet.

Även om din webbplats syns bra organiskt i sökresultaten, kan det fortfarande vara fördelaktigt att annonsera på Google genom Google Ads.
Här är några skäl varför:

Ökad synlighet: Genom att kombinera organiska resultat med annonser kan du öka din synlighet på sökresultatsidan. Detta ökar sannolikheten för att användare klickar på din webbplats.

Riktad marknadsföring: Med Google Ads kan du rikta in dig på specifika sökord, platser och demografiska faktorer för att nå ut till en målgrupp som är mest trolig att konvertera. Även om din webbplats rankar högt organiskt, kan det finnas sökord eller målgrupper som du inte når organiskt men som du kan nå genom annonser.

Omedelbara resultat: Med organisk sökmotoroptimering kan det ta tid att se betydande förbättringar i ditt webbplatstrafik och konverteringar. Genom att annonsera på Google kan du dock få omedelbara resultat och se en ökning av trafik och konverteringar på kortare tid.

Stöd för säsongsbaserade kampanjer: Annonsering på Google kan vara särskilt användbart för att marknadsföra säsongsbaserade kampanjer eller erbjudanden. Du kan snabbt lansera och anpassa annonser för att dra nytta av specifika tidpunkter eller händelser.

Sammanfattningsvis kan annonsering på Google komplettera din organiska synlighet och hjälpa dig att nå en bredare och mer målinriktad publik. Det är viktigt att överväga dina specifika mål och budget när du bestämmer om du ska annonsera, även om din webbplats redan syns bra organiskt.

Vi är inga trollkarlar (eller ibland är vi det) och vi lovar sällan guld och gröna skogar när vi börjar ett samarbete. Vi sätter ett pris och en rimlig förväntan på vår tjänst och sen om du som kund accepterar det så kommer du med stor sannolikhet bli en nöjd kund,

Kostnaden per klick (CPC) på Google Ads varierar beroende på flera faktorer som bland annat konkurrensen, inklusive:

Sökords konkurrensnivå: Populära sökord som har hög konkurrens tenderar att ha högre CPC. Om många företag tävlar om samma sökord kan det driva upp priset per klick.

Kvalitet på annonsen: Google belönar annonser som är relevanta och engagerande för användare genom att ge dem förmånliga placeringar och lägre CPC. En högkvalitativ annons med en bra annonskoppling och relevant landningssida kan resultera i lägre CPC.

Målgruppens beteende: CPC kan också påverkas av beteendet hos den målgrupp du riktar dig till. Om din målgrupp tenderar att klicka på annonser oftare kan CPC vara högre.

Geografisk plats: CPC kan variera beroende på geografisk plats. I vissa områden kan det vara mer konkurrenskraftigt och därmed dyrare att annonsera.